Archive for the ‘Overig’ Category

Fijne moederdag – voor alle vrouwen

Vandaag is het moederdag. Ik ben nog iedere dag dankbaar dat -na moeilijke en onzekere jaren- onze grote wens uiteindelijk toch in vervulling mocht gaan. Twee keer zelfs.

Maar ik ken het verdriet en daarom denk ik op moederdag ook altijd aan de vrouwen, die graag mama zouden willen zijn of worden maar die het wonder helaas niet mogen of kunnen ervaren. Deze vrouwen verdienen óók een bloemetje, liefs, aandacht en medeleven in hun verdriet, verlies en gemis.

Net als alle bijna-, surrogaat-, inval-, overblijf-, oppas-, pleeg-, wanna be’s, meant to be’s-, could be’s-, should be’s-, knutsel-, frutsel-, luizen-, voorlees-, hulp-, en alle andere niet-officiële moeders..

Moederdag. Voor sommigen zo gelukkig, voor sommigen zo verdrietig.  Onderstaande afbeelding met gedicht vond ik hier op facebook en wil ik graag met jullie delen.

moederdag

Gelukkig heeft iedereen een mama en is het dé dag om wat extra aandacht aan haar te geven. Beleef samen met haar een mooie dag en laat weten hoeveel je van haar houdt. En kun je helaas niet meer samen zijn, dan hoop ik dat je met liefde terug denkt aan de tijd die jullie wél samen hadden en dat je je kunt troosten met mooie warme herinneringen.

rode roos

Er zullen een hoop mama’s verwend worden met lekkere ontbijtjes-op-bed, met zorg uitgezochte kadootjes, geurende bloemen, mooie tekeningen en de leukste knutsels. Ik ben heel benieuwd wat ik dit jaar in ontvangst mag nemen.

Ik wens jullie allemaal een fijne moederdag!

Happy New Year!

 

Ik wens je een fantastisch, hoopvol, gelukkig, positief en gezond 2014. Dat al je dromen mogen uitkomen, dat je pijn mag verminderen, dat je liefde mag (blijven) ontvangen en je liefde kunt blijven geven, dat je nieuwe uitdagingen zult krijgen, dat je de juiste beslissingen zult nemen en vooral: dat je gezondheid stabiel blijft en je gelukkig en tevreden zult zijn.

Happy New Year!

 

Fijne Kerstdagen!

Ik wens je ontzettend prettige, gezellige, fijne en vooral liefdevolle Kerstdagen. Geniet van de warmte en het samenzijn. En kun je misschien niet samen zijn met degene die je het liefst bij je wil hebben.. vergeet niet dat diegene al een plaatsje in je hart heeft en daarom altijd het dichtst bij je is.

Merry Christmas!

Ho Ho Ho 😉

Fijne Kerstdagen

 

 

Update: blog-blog-blog

Wat is het erg jammer dat het op het moment zo stil hier is want ik heb zoveel te vertellen. Er zijn zoveel leuke nieuwtjes op beauty-gebied, zoveel beauty-geheimen te vertellen en er liggen een hoop prachtige producten te wachten op een review.

Toch komt het er niet van. Blogdip? Is het doordat ik moet leren omgaan met mijn ‘nieuwe’ leefregels (het niet meer zitten) en een nieuwe routine moet vinden? Misschien omdat ik nog altijd niet weet hoe ik al dat moois moet gaan fotograferen? Of omdat mijn hoofd gewoon even niet naar bloggen staat en ik mijn oude hobby herontdekt heb?

 

Wat nu?

Mijn blog heb ik ruim 2,5 jaar met liefde en zorg opgebouwd tot wat het nu is en het zou zonde zijn om dat nu aan de wilgen te hangen. Dat ben ik dan ook écht niet van plan. Maar om niet steeds weer enthousiast te beginnen om vervolgens weer in een blogstilte te vervallen, ben ik nu aan het overdenken hoe ik het bloggen blijvend kan combineren met mijn lage energie-niveau, het niet kunnen zitten en de fotografie’problemen’.

De vraag is alleen, hoe? Feit is dat Marlevi blijft, dat sowieso. Noodzakelijkerwijs zullen er wat dingen veranderen maar ook heel veel zal (hopelijk) hetzelfde blijven. Ik zit vol ideeën die ik goed overdenk en langzaam uitwerk en het gaat steeds meer vorm krijgen. Hoe en wat het uiteindelijk zal worden, weet ik ook nog niet precies maar dat zullen we in het nieuwe jaar zien.

 

Read the rest of this entry »

Vier prachtige bestemmingen om nog even naar de zon te gaan

Het is weer die tijd van jaar. De verkoudheden doen hun rondes, het weer wordt guurder, de pepernoten liggen alweer in de winkel. Dat kan maar één ding betekenen: de herfst is nu toch echt begonnen. Als je nog geen zin hebt om afscheid te nemen van de zon, hieronder is een lijstje van vier bestemmingen te vinden om nog wat laatste zonnestralen te pakken.

 

Kreta, Griekenland

Kreta is het grootste Griekse eiland en is opgedeeld in vier regio’s – Iraklion, Chania, Lassithi en Rethymno. Het landschap is hier prachtig met mooie, witte stranden en geweldige natuur. Er zijn zowel kleinere dorpjes te vinden als grotere steden waar je gezellig kunt winkelen en een lekker hapje kunt eten. Voor de cultuurliefhebbers onder ons is er ook genoeg te doen: zo zijn er de ruïnes van Knossos en nog andere archeologische opgravingen.

 

Valencia, Spanje

Valencia heeft vakantiegangers veel te bieden. Het is niet alleen een grote stad, met alle gemakken van dien, maar ligt ook nog eens aan zee. Net als Barcelona heeft Valencia eigen stadsstranden. Er is in deze stad wel iets voor iedereen: er zijn een hoop musea, botanische tuinen en prachtige architectuur. Gaan de kleintjes ook mee op vakantie, dan heeft Valencia het grootste aquarium van Europa. Ga je mee Nemo zoeken?

Read the rest of this entry »

Even voorstellen: Carolien

Carolien is een trouwe bezoekster van Marlevi en ik heb haar leren kennen als leuk, enthousiast en erg creatief. Ze heeft haar eigen blog: Kralalien.nl en vanaf vandaag gaat Carolien ook bloggen voor Marlevi, over uiteenlopende onderwerpen. Om de week zal er een blog van Caroliens hand verschijnen maar eerst stelt ze zich graag uitgebreid aan je voor.

 

Ja en dan moet je jezelf voorstellen, toch altijd één van de lastigste dingen, want wat vertel je nou. Laten we maar bij het begin beginnen dan :).

Ik ben Carolien, 31 jaar en al 11 jaar samen met mijn lieve man Robbert, waarvan we 4,5 jaar getrouwd zijn. We hebben sinds 4 maanden 2 kittens, Leia en Binx, inmiddels 7 maanden oud en die zorgen voor flink wat leven in de brouwerij. We hopen nog steeds dat we kinderen mogen krijgen, maar helaas is ons dat geluk niet zo één, twee, drie gegeven. Ik zie het positief in, we hebben nog even de tijd om samen te genieten van elkaar en leuke dingen doen, onze tijd komt nog wel :).

Ik heb Communicatie Wetenschap gestudeerd met als specialisatie technische communicatie en user support. Na mijn studie ben ik hier ook mee aan de slag gegaan. Ik schrijf gebruikershandleidingen voor software en doe usability testing, dat wil zeggen dat ik websites en applicaties test op hun bruikbaarheid. Dit doe ik onder andere in testopstellingen met proefpersonen.

 

Read the rest of this entry »

Bedankt!

bedankt

Wow! Deze week is de VIVA uitgekomen met daarin ‘mijn verhaal‘. Trots plaatste ik dit artikel woensdag, de dag dat de VIVA in de winkel lag, op mijn website en facebook.

Ik had wel wat reacties verwacht maar wat er vanaf woensdag gebeurde.. dat had ik in de verste verte niet zien aankomen. Ik ben werkelijk overspoeld door berichtjes. Comments onder het artikel hier op mijn blog, tweets, sms-jes, facebook-berichten, vind-ik-leukjes en mailtjes. Van trouwe bezoekers, random bezoekers die toevallig op mijn blog kwamen, lotgenoten, en lezeressen van de VIVA die mijn blog hebben bezocht en de moeite hebben genomen om me te mailen.

Overweldigend. Ik kan er geen ander woord voor bedenken. De stroom kwam woensdag op gang en duurt nog steeds. Ik ben ongelooflijk blij verrast en trots. Maar ook emotioneel bij het lezen van al die lieve woorden. Ieder berichtje, hoe klein of groot dan ook, raakt me. Woensdagavond heb ik bewust mijn laptop uitgezet om even bij te komen en de stroom tranen eruit te laten.

Ik kan niet iedereen persoonlijk bedanken en daarom op deze manier. Voor iedereen die mijn verhaal heeft gelezen, voor alle kleine en alle grote berichtjes, maar ook voor de stille lezers die geen berichtje durven sturen (want die zijn er ook, dat weet ik), een oprecht dank je wel. Je kunt je niet voorstellen hoeveel het voor me betekent.

bedankt

 

Vergeten jullie trouwens niet om mee te doen met de winactie voor het 2-jarig bestaan van mijn blog (je vindt de winactie ->hier<-)? Ook komen nog er een paar winacties online in de komende 2 weken.

The Body Shop High Tea: Brazil Nut

Het is alweer 2 weken geleden dat ik met Len de Bloggers high tea van The Body Shop bezocht. Op een mooie locatie in hartje Amsterdam hadden we een gezellige high tea.

We ontvingen een presentatie over de Brazil Nut producten en de vervaardiging van de Brazil Nut olie (paranootolie)

high tea the body shoplekkers en gezelligheid bij de high tea

Gaston Kennedy is al 15 jaar leverancier van Brazil Nut olie (paranoot olie) en deze gepassioneerde Peruaan vertelde ons over het proces van het tot stand komen van de Brazil Nut olie.

Read the rest of this entry »

Duo-review: Bourjois en Anastasia

Vandaag een duo-review, Bourjois mini nagellak en Anastasia Eye Light Matte pencil. Omdat het (ook letterlijk) kleine producten zijn, heb ik ze gecombineerd in één artikel en er een duo-review van gemaakt.

 

Anastasia Eye Light Matte

anastasia matte highlighter camille

Ik denk dat de meeste vrouwen die een passie voor make-up hebben of graag strak geëpileerde wenkbrauw hebben, Anastasia Soare kennen. Deze Anastasia is dé autoriteit op het gebied van perfect geëpileerde wenkbrauwen in de vorm die bij jouw gezicht past. Zij is degene die zich ontfermt over de wenkbrauwen van Oprah, Je-Lo, Madonna en nog veel meer wereldberoemde vrouwen.

Een wenkbrauw-epileer-sessie door miss Anastasia herself staat hoog op mijn bucketlist!

Read the rest of this entry »

Spam je blog of shop!

Het is alweer een hele tijd geleden en dus vond ik het weer tijd voor een ‘Spam je Blog!’.

Ben ik er anders niet van gecharmeerd als je ongevraagd gaat spammen, maar (alleen) vandaag mag je je uitleven en ongegeneerd reclame maken voor je blog of je shop. Vertel me waarom juist jouw blog zo bijzonder is dat iedereen er wel moet komen kijken en lezen!

Welkom op Marlevi!
Je vindt hier alles over beauty, make-up, nail-art, fashion en meer. Ook schrijf ik over chronisch ziek zijn, handicap en alles wat daarbij komt kijken, en hier lees je meer over mij en hoe ik ineens rolstoelafhankelijk en bedlegerig werd.
Bijna iedere dag vind je hier een nieuw artikel. Kijk ook eens bij de reeds verschenen blogposts, je hoeft je niet te vervelen! Enjoy!

twitterbutton.nl

error: Content is protected !!