Archive for the ‘Creatief’ Category

Weer wat projectjes af

Nu de rust in mijn lijf wat terug keert, lukt het me om weer wat bezig te zijn en haakprojectjes op te pakken. Inmiddels heb ik weer wat dingetjes af en die laat ik graag zien. Make-up en alles daaromheen, persberichten etc. zijn in deze vakantie-periode trouwens niet zo ‘actief’, dus op het moment weinig interessant nieuws daarover maar dat komt vanzelf wel weer.

Laat ik eerst de wat kleinere werkjes zien. Voor de meesters en juffen van de kinderen -ze hebben allebei een meester én een juf- wilden ze graag aan het eind van het jaar wat tastbaars geven. Geen snoep, bonbons o.i.d. maar een klein zelfgemaakt kadootje.

De juffen kregen toch wat lekkers maar niet eetbaars. We maakten voor ieder twee cupcakes. Ze vielen erg in de smaak :) .

cupcakes2 Read the rest of this entry »

Latest obsession en nieuws

Al eerder schreef ik over mijn nieuwe verslaving, haken. Sinds ik de haaknaald heb herontdekt, is er geen houden meer aan en doe, leef, adem en droom ik alleen maar over wol, katoen en alles wat met haken te maken heeft. Soms word ik gewoon een beetje gek van mezelf ;).

Er is zoveel leuks in haak-land te vinden en ik loop over van de leuke ideeën en de wil-ik-ook-haken kriebels. Onder mijn bed staat het vol met wol en haakkatoen. Inmiddels heb ik al wat projecten af, ben ik met grote projecten bezig en startte ik vandaag weer wat nieuws. Ik zal het eens laten zien!

gehaakte onderzetters

Allereerst maakte ik bovenstaande simpele onderzettertjes en startte ik met mijn Granny-square deken. Bij deze deken haak je heel veel granny squares, die vervolgens weer aan elkaar gehaakt worden tot een grote deken. Deze deken is voor Evi, ware het niet dat die vooraf heel hard riep dat ze haar kamertje roze of paars wilde, maar op het moment supreme van stuccen zich bedacht en nu een kamer met blauwe accenten heeft.. Aangezien ze een roze bed heeft, haak ik de deken wel gewoon af. Ik ben nu over de helft en haak met Lana Grossa Cotone wat ik bij Wolplein kocht.

Read the rest of this entry »

Tip: shoppen bij Action – haken

Wat een hectische week hebben we achter de rug. Leek het eindelijk wat rustiger te worden, werd mijn schoonvader vorige week met flinke spoed in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een paar infarcten had (zowel thuis als in het ziekenhuis). Vanwege zijn ‘hart-verleden’ (open-hart operatie met omleidingen) was het een behoorlijke intensieve en spannende week voor ons en dramatisch voor mijn lichaam. Gelukkig is hij met succes geopereerd en inmiddels weer rustig thuis, dus kan mijn lichaam zich ook gaan herstellen. Helaas laat het het nogal afweten en zijn alleen mijn handen (bijna) pijnvrij. Om de slechte dagen en pijnpieken door te komen, probeer ik zoveel mogelijk te ontspannen. Mijn ontspanning vind ik momenteel in het haken (en slapen).

tas zpagettiAl van jongs af aan, ben ik graag creatief bezig en met name handwerken vind ik leuk. Breien, haken, borduren, het maakt me niet zoveel uit. Lekker bezig zijn, niet teveel na hoeven te denken. Of misschien juist wel, want tijdens het werken komt er van alles voorbij in mijn hoofd.

Read the rest of this entry »

DIY: Disc-kraal oorbellen

door Carolien

Met warm zomers weer is het niet altijd fijn om een (grote) ketting te dragen. Je decolleté wordt niet mooi egaal bruin (ja dat weet ik uit ervaring… ik had een prachtige kralenketting om en had ‘s avonds lichte vlekken :-x) en door transpiratie kan je ketting verkleuren. Om toch een mooi sieraad-accent te hebben, is het leuk om een paar opvallende oorbellen te dragen. Nu ben ik gezegend met een eindeloze kralenvoorraad en wat ik niet heb, maak ik zelf. Maar als je dat niet hebt en je bent wel creatief, dan kun je snel hele leuke simpele oorbellen maken.

Kijk maar mee, ik laat het je stap-voor-stap zien!

Read the rest of this entry »

Welkom op Marlevi!
Je vindt hier alles over beauty, make-up, nail-art, fashion en meer. Ook schrijf ik over chronisch ziek zijn, handicap en alles wat daarbij komt kijken, en hier lees je meer over mij en hoe ik ineens rolstoelafhankelijk en bedlegerig werd.
Bijna iedere dag vind je hier een nieuw artikel. Kijk ook eens bij de reeds verschenen blogposts, je hoeft je niet te vervelen! Enjoy!

twitterbutton.nl

error: Content is protected !!