Archive for the ‘Kinderen’ Category

Net als jij

Als er één liedje is dat goed bij mij, mijn kinderen en dit blog past, dan is het dit wel. Wat mooi en zo veelzeggend.

 

 

De zestienjarige Hanneke Vulperhorst, voormalig wenskind van Make-A-Wish Nederland, presenteert op 28 maart met trots het nummer ‘Net als jij’. Dit is een duet met Syb van der Ploeg. De tekst van het nummer is geënt op de persoonlijke situatie van Hanneke, maar vertelt tegelijk een verhaal dat van toepassing is op talloze kinderen die vechten tegen hun ziekte.

Syb van der Ploeg is regio-ambassadeur van Make-A-Wish Nederland in de regio Friesland. “Toen dit nummer zich aandiende hoefde ik er niet lang over na te denken. Doordat ik Hanneke al een keer heb getroffen en kende haar verhaal. De tekst van het nummer grijpt me daarom aan. Ik vind het ontzettend mooi om hieraan mee te werken,” aldus Syb.

Download ‘Net als jij’ nu op iTunes:
https://itunes.apple.com/nl/album/net… Alle opbrengsten gaan volledig naar stichting Make-A-Wish Nederland!

http://www.sybvanderploeg.nl
http://www.makeawishnederland.org

 

Lichamelijk gehandicapt, verstandelijk gehandicapt, chronisch ziek, terminaal ziek, rolstoeler, het maakt niet uit. We zijn allemaal hetzelfde, net als jij!

Sinterklaastip: Lekker badderen met roze schuimpjes of melkchocolade

Afgelopen weekend is Sinterklaas weer in ons kikkerlandje aangekomen. Ik vind het heerlijk en kan enorm genieten van de gezelligheid en de spanning eromheen. Om niet te vergeten al het lekkers dat de goedheiligman meebrengt. Pepernoten, gevuld speculaas, schuimpjes.. deze maand is niet zo heel erg goed voor de lijn.

DA springt handig in op de komst van de Sint en in de winkels is dan ook deze leuke limited edition te vinden. Helemaal in het teken van Sinterklaas, namelijk überschattige douche- en badschuim.DA roze schuimpjes melkchocolade douce en badDe douche- en badschuim is verkrijgbaar in een melkchocolade– en een roze schuimpjes-variant. De geuren zijn mierzoet maar als jij een schuimpjes-eter of chocolade-liefhebber bent, kun je je hart ophalen.

Read the rest of this entry »

Kleuren en knutselen, een leuke en ontspannende activiteit

De speelmogelijkheden voor chronisch zieke kinderen zijn vaak beperkt. Ze kunnen niet buiten spelen, even naar de speeltuin, klimmen en klauteren in het bos of andere dingen doen die fysiek inspannend zijn. De meeste chronisch zieke kinderen spelen dan ook liever binnen. Met Barbies, My Little Pony’s of Playmobil spelen ze hele verhalen na en met Lego worden er leuke bouwwerken gemaakt. Lekker zitten, spelen in hun eigen tempo, waarbij hun lichaam kan ontspannen.

Mijn kinderen zijn eveneens echte binnen-speel-kinderen. Logisch ook, door hun ziekte en gebrek aan energie zoeken ze automatisch activiteiten die weinig belastend zijn. Ze zitten dan ook graag aan tafel te kleuren, knutselen of kleien. Althans, Evi wel. Mara is ‘al’ 10 en zit liever op haar kamer te kletsen met vriendinnetjes.

nukleuren.nl

Om variatie in de creativiteit te houden, bezoeken we graag de website NuKleuren.nl. Deze website staat vol met leuke en creatieve kleurplaten, ingedeeld in thema’s. Zo vind je er bijbelse kleurplaten, kleurplaten van stripfiguren of van andere bekende figuurtjes. Ook zijn er momenteel winterse kleurplaten en kleurplaten van Sint en zijn zwarte pieten. Met een paar simpele klikken rolt de kleurplaat zo uit de printer en kan ze aan de slag.

Read the rest of this entry »

Chronisch ziek en leuke hulp bij leren (basisschool)

Zoals je ongetwijfeld al weet, hebben zowel ik als mijn dochters een chronische ziekte (Ehlers-Danlos) wat naast een hoop lichamelijke klachten ook een groot effect heeft op hun energie-level. De oudste is wat sterker en trekt het net om op school te blijven, mijn jongste daarentegen is minimaal 1 dag in de week thuis van school om bij te tanken, extra te slapen en op te laden omdat de vermoeidheid haar parten speelt. Door de vermoeidheid is haar concentratie om te huilen en op slechte dagen heeft ze net zo’n spanningsboog als een goudvis.

Afgelopen jaar (groep 4) was voor haar een pittig jaar waarin o.a. de tafels geleerd moesten worden en de rekensommen een stuk moeilijker werden. Omdat ze behoorlijk wat lessen op school moest missen, moest een gedeelte van het oefenen en herhalen thuis worden gedaan. Een vrij onmogelijke taak, kan ik je zeggen. Want weinig concentratie en saaie oefenschriften is een combinatie die gedoemd is om te mislukken. Wat het dan ook vaak deed.

Op de dagen dat ook ik me erg slecht voelde en energie-loos was, kwam er helemaal niets terecht van het leren en oefenen. Iets wat wel moest gebeuren en dus moest er een oplossing gevonden worden. En die vonden we voor haar, eentje die ook voor mijn oudste goed werkt.

Read the rest of this entry »

Kneipp Nature Kids: voor stoere ridders en lieflijke prinsessen

Prinsessen en ridders… opgelet! Tover en trek ten strijde en versla die draken of ander gespuis!Kneipp Nature Kids

Toverdouche, drakenshampoo… de nieuwste ontdekking in huidverzorging is niet voor jezelf, maar voor kinderen! Want Kneipp introduceert ‘Nature Kids’. Zes vrolijke bad- en doucheproducten voor peuters en kleuters. Ze zijn lief, leuk, magisch en natuurlijk zacht voor de huid.

Kneipp brengt dus een hele nieuwe kinderlijn uit, Nature Kids, vol vrolijkheid en plezier. Van een prinses met wapperende haren op een galopperend wit paard en een stoere ridder die een draak temt, daar gaat ieder kinderhartje toch harder van kloppen? En mama kan ook enthousiast zijn, want alle ingrediënten zijn niet voor niets gekozen en hebben ieder hun eigen werking.

Kneipp Nature Kids douche en shampoo

De serie bevat zowel bad- als doucheproducten. Als doucheproduct voor de meisjes is er toverdouche en tovershampoo, voor de jongens drakendouche en drakenshampoo.

Read the rest of this entry »

De leukste online spelletjes!

Ik kan me nog heugen dat wij thuis onze eerste pc kregen. Een supermodern exemplaar voorzien van wp, ms-dos en floppy’s. Later kregen we internet over de telefoonverbinding en had ik totaal geen idee van de mogelijkheden en het gemak van het internet. Bovendien was de telefoonverbinding enorm traag (en duur) en voor informatie over een specifiek onderwerp kon je beter even naar de bibliotheek fietsen, dat was een stuk sneller. Wel speelden we spelletjes op de pc: Patience en Pacman.

Inmiddels zijn we zo’n 25 jaar verder en zijn mijn kinderen met het internet verweven. Op school wordt er lesgegeven met digiborden en werken de kinderen allemaal met hun eigen laptop, en thuis gaat dit beeldscherm-werken vrolijk door. Het internet wordt gebruikt om informatie op te zoeken voor spreekbeurten en proefwerken of om mailtjes te sturen naar vriendinnetjes en oma’s . Maar ook om lekker te ontspannen en spelletjes te spelen. Online zijn zóveel leuke spellen te vinden. Neem nu Speeleiland, een website met honderden spellen waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken.

header speeleiland

Racen, behendigheid, spelletjes die enig denkwerk vereisen, avontuurlijke spellen en zelfs spelletjes waarmee de rekentafels geoefend kunnen worden. Je kunt het niet bedenken of het is te vinden op Speeleiland.nl.  Voor mijn meiden geen Pacman maar opmaak-spelletjes, Winx-spellen of het bereiden en koken van maaltijden als heuse koks.

speeleiland meisjes-spelletjes

Zoals bij al het online gebeuren, is het als ouder verstandig om een oogje in het zeil te houden en te controleren wat de kroost op internet uitvreet. Het prettige van Speeleiland is dat het team daar een handje bij helpt en alle spelers in de gaten houdt, zodat iedereen veilig een spelletje kan spelen. Een fijn gevoel voor mij als ouder.

Op Speeleiland durf ik mijn kinderen dan ook met een gerust hart te laten spelen, te laten ontdekken en plezier te laten maken. Want zeg nou zelf, je eigen baby of hond verzorgen is toch veel leuker dan Patience of Pacman. Dat is toch zó jaren tachtig..

dit artikel is geschreven in opdracht van Speeleiland

Herôme Prinsessen Nagellak: voor kleine prinsesjes

Al eerder heb ik geschreven over nagellak bij kinderen en de vooroordelen hierover. Ik heb 2 dochters die allebei weg zijn van make-up en nagels lakken. Tja, de appel valt niet ver van de boom.

Het bekende nagellakmerk Herôme heeft sinds kort een nieuwe productlijn in haar assortiment:

Prinsessen Nagellak

De nagellakken zijn ontwikkeld voor de tere huid en bevatten speciale ingrediënten die niet schadelijk zijn. Speciaal voor alle kleine  prinsesjes, zodat zij veilig hun eigen nageltjes kunnen lakken en hun eigen collectie kunnen sparen. Ik ontving een nagellakje om te laten testen door mijn eigen prinsesje en vandaag lees je mijn en haar mening over deze nagellak.

Herome prinsessennagellak kinderen nagels lakken

Omdat ik zo ziek geweest ben, kon ik de nagellak niet eerder testen (en toen we gingen testen, was de oudste dochter op kamp, vandaar dat alleen mijn jongste dochter te zien is). In de reviews die al online verschenen, las ik dat de nagellakken slecht of helemaal niet zouden drogen. Ik was dan ook een beetje sceptisch toen wij deze lak gingen testen, zou de droogtijd echt zo belabberd zijn? Lees verder voor mijn mening.

Read the rest of this entry »

Ideën voor ‘uitjes’ thuis met de kinderen

Lekker een dagje op stap met de kinderen, dagje Efteling, Beekse Bergen, misschien wel een weekendje Disneyland Parijs? Of gewoon simpel even naar de speeltuin of de kermis?

Voor veel chronisch zieke of beperkte ouder(s) zijn zulke uitjes haast onmogelijk. Het kost bergen energie, een hoop geregel eromheen (waar kan ik met de rolstoel wel/niet komen etc.) en vaak nog dagen napijn. Voor de kinderen van chronisch zieke ouders erg vervelend, zij horen immers vriendjes en vriendinnetjes vertellen hoe leuk het is om naar de dierentuin te gaan, hoe lekker een MacDonalds Happy Meal smaakt en hoe vaak ze van de glijbaan zijn geweest in het waterparadijs.

Als chronisch zieke ouder kun je je behoorlijk gefrustreerd voelen dat jij zulke uitjes niet kunt, en waarschijnlijk voel je je erg schuldig ten opzichte van je zoon/dochter(s). Want jij kunt ze immers niet geven wat ze nodig hebben of graag zouden willen, toch? NEE, dat is NIET waar. Als chronisch zieke of beperkte kun je je kind juist heel veel geven. Het belangrijkste wat ze nodig hebben, liefde en aandacht. Voel jij je op sommige momenten tekortschieten? Zeker niet doen, waarschijnlijk ben je als chonisch zieke veel of altijd thuis? Bedenk dat jij je kind op ieder moment aandacht en liefde kunt geven, jij werkt geen 40 uur per week waardoor je kind doordeweeks op de opvang verblijft en je ‘weekend’-kinderen hebt. Jij hoeft je kinderen niet mee naar de supermarkt, drogist of bakker te sleuren. Jij bent er àltijd voor ze, ookal ben je moe, heb je pijn of moet je rusten. Je bent wel aanwezig, je bent er wèl.

Maar terug naar de uitjes. Hoe kun je, vanuit thuis of bed, tóch leuke dingen doen met je kind? Read the rest of this entry »

Kleurrijke kleding voor kleine prinsesjes: Mim-Pi wintercollectie 2011

Vandaag weer een fashion-artikel, dit keer geen fashion voor jezelf maar voor jouw kleine meid. In dit artikel laat ik je kennis maken met het vrolijkste en leukste kinderkledingmerk wat je kunt vinden, Mim-Pi.

Misschien heb je wel eens van Mim-Pi gehoord? Mim-Pi is een Nederlands merk en speciaal voor meisjes van 0 tot ongeveer 8 à 10 jaar. Mim-Pi heeft een geheel eigen stijl, de ontwerpen zijn altijd onderscheidend, vrolijk, kleurig en vol met leuke borduursels. Handgemaakte rokjes van natuurlijke materialen? Zelf ontworpen modieuze jurkjes met frisse en vrolijke kleurtjes? Mim-Pi heeft het. Mim-Pi wil dat meisjes eruitzien als echte meisjes, niet als miniatuurvolwassenen. Dát maakt Mim-Pi zo populair!!

Leonora Nieuwenhuizen is de kracht achter Mim-Pi. Read the rest of this entry »

Opvoeden vanuit bed/rolstoel – hoe doe je dat? Tips & trucs

Hoe lastig is het om je kinderen op te voeden, tot orde te roepen of ‘straffen’ als je zelf niet mobiel bent? Hoe laat je hen begrijpen dat hun mama niet alles kan wat de andere mama’s wel gewoon kunnen? De laatste jaren heb ik daar steeds weer vragen over gekregen, over hoe ik dat nu doe. 

Ik kan je vertellen, gemakkelijk is het niet (maar is het dat sowieso?), kinderen hebben de situatie heel snel door. Ik zal een aantal voorbeelden geven.

Mijn oudste hangt voor de televisie en ik vind het wel genoeg geweest, de tv gaat uit. Ik vraag haar 4x de tv uit te zetten, ze kijkt me aan en kijkt vervolgens gewoon verder tv en peinst er niet over om hem uit te zetten. Ze weet immers dondersgoed dat ik toch niet uit bed kan..

Mijn jongste heeft iets stouts gedaan, ik roep haar bij me maar in plaats van dat ze komt, kruipt ze weg in haar speelhuisje in de tuin. Waar ik dus, in rolstoel, niet bij/in kan komen. Ze blijft gewoon zitten, gaat zelfs zitten spelen en ik kan doen en zeggen wat ik wil, de enige reactie die ik krijg: “je kan me lekker toch niet pakken”…. Read the rest of this entry »

Welkom op Marlevi!
Je vindt hier alles over beauty, make-up, nail-art, fashion en meer. Ook schrijf ik over chronisch ziek zijn, handicap en alles wat daarbij komt kijken, en hier lees je meer over mij en hoe ik ineens rolstoelafhankelijk en bedlegerig werd.
Bijna iedere dag vind je hier een nieuw artikel. Kijk ook eens bij de reeds verschenen blogposts, je hoeft je niet te vervelen! Enjoy!

twitterbutton.nl

error: Content is protected !!