Archive for the ‘Persoonlijk’ Category

Het gaat niet meer

 

Ruim drie jaar geleden heb ik met ontzettend veel plezier Marlevi opgezet en dit mettertijd uitgebouwd tot een goedlopend blog waar ik met heel veel plezier aan werkte. Ondanks dat ik niet graag opgeef en de laatste maanden probeerde vol te houden door steeds een stapje terug te doen, lukt het écht niet meer. Mijn gezondheid en lichaam laten me teveel in de steek en ik heb niet meer de energie om blogposts te schrijven en alle bijbehorende werkzaamheden voor mijn blog te verrichten. Op het moment ben ik herstellende van een heftige operatie en staat me nog het een en ander te wachten aan intensieve behandelingen, waardoor ik nu al weet dat er de komende maanden zéker niets zal verschijnen. Hoe het er daarna voorstaat, durf ik niet te zeggen. Om eerlijk naar mezelf en jullie te blijven, is het tijd om de knoop ‘definitief’ door te hakken.

Met pijn in mijn hart kan ik niet anders dan zeggen dat ik -hopelijk tijdelijk- stop met bloggen.

Natuurlijk hoop ik het bloggen in de toekomst weer op te kunnen pakken, maar dit betekent wel dat mijn algehele lichamelijke conditie een stuk zal moeten verbeteren. Iets wat op dit moment niet reëel en haalbaar lijkt, maar zeg nooit-nooit natuurlijk.

Marlevi zal gewoon ‘in de lucht’ blijven en je kunt me nog altijd contacteren via het email-adres dat vermeldt staat op de contact-pagina. Hou er wel rekening mee dat het wat langer kan duren voor ik antwoord. Mocht je graag worden geïnformeerd als er toch weer iets op Marlevi geplaatst wordt, abonneer je dan via de RSS-feed of via Bloglovin’. Je ontvangt dan automatisch een email als er een nieuwe blogpost is geplaatst. Natuurlijk mag je me ook toevoegen op mijn (persoonlijke) Facebook waar je me kunt blijven volgen en lezen hoe het met me gaat.

Voor nu, dank jullie allemaal ontzettend voor jullie trouwe bezoekjes, alle leuke en lieve comments onder blogposts en alle mooie dingen die ik dankzij jullie heb mogen ervaren. Bedankt en tot ziens!

We pakken de draad langzaam weer op..

Het is hier al weer even behoorlijk stil. Niet zonder reden natuurlijk, trouwe lezers of Facebook-volgers weten wel waarom. De laatste maanden was ik al steeds met mijn gezondheid aan het kwakkelen en de laatste weken ging het steeds minder goed. Veel afspraken bij de huisarts en specialisten volgden en diverse onderzoeken zijn gepasseerd. Inmiddels knap ik weer een beetje op. De pijn is wat stabieler en langzaamaan komt mijn energie weer een beetje terug, al blijft het van een treurig laag niveau. Helaas is mijn bed nog wel mijn beste vriendje en ben ik nog steeds volledig bedlegerig. Zitten gaat nauwelijks en de enige momenten uit bed zijn de zorgmomenten. De nieuwe en langverwachte rolstoel gaat daar hopelijk verandering in brengen, mits die ooit nog eens echt komt. Maar daar zal ik later nog eens een aparte post aan wijden, want dat is me toch een triest verhaal..

Naast mijn eigen gezondheid, gaat de gezondheid van mijn jongste met sprongen achteruit. Read the rest of this entry »

Fijn paasweekend!

Lieve allemaal,

Ik wil jullie hele fijne paasdagen wensen. Geniet van het lange weekend op de manier zoals jij het graag zou willen.pasen

Zo graag zou ik een positieve update willen plaatsen maar helaas, het zit er even niet in. Het is hard nodig om bij te tanken en dat ga ik dit weekend zeker doen, lekker relaxen met mijn gezin en helemaal niets doen. Heerlijk en verre van vervelend :).

Na Pasen hoop ik weer meer van me te laten horen hier op Marlevi.nl én ik heb een hele leuke winactie klaar staan waar jullie vast heel erg blij van gaan worden! Nog even geduld en tot snel!

Pasen

 

En toen stortte onze wereld in..

Zoals ik al eerder vertelde, de laatste tijd/jaren was er veel onrust in huis en lichaam. Zowel mijn lichamelijke conditie als die van onze kinderen -en dan vooral van de jongste- gingen op een holletje achteruit. Inmiddels lig ik weer volledig 24/7 op bed en volgt onze jongste een intensief revalidatie-traject en hebben allebei de meiden een eigen rolstoel gekregen.

Door alle veranderingen, veranderde ook onze zorgvraag en -behoefte en de inrichting in ons gezin. De zorg is daarom opnieuw ingericht en in combinatie met de aangepaste werktijden van Len, zorgde dat ervoor dat ons gezin weer als een ge-oliede machine liep. De keuze voor een andere school was de beste keuze in jaren en bracht een positieve verandering. Ook de aanvraag voor een andere, deugdelijke, elektrische rolstoel zit eindelijk in een goede flow. Inmiddels heb ik de passing achter de rug, is er een mondeling akkoord door de wmo gegeven en zodra de offerte officieel is goedgekeurd, kan de elro besteld worden. De leverancier hoopt de stoel, inclusief alle aanpassingen, binnen 2 tot 4 maanden te kunnen leveren.

Een nieuwe keuken, de bovenverdieping die helemaal opnieuw gestucd is en voorzien van nieuw slaapkamermeubilair voor de meiden, de plannen die bijna waren afgerond om de woonkamer te voorzien van een likje verf en een hele nieuwe vloer erin te laten leggen, het liep allemaal zo lekker! Eindelijk leek het erop dat we weer échte rust konden vinden, konden genieten en vol vertrouwen de toekomst in keken. Totdat..

Read the rest of this entry »

Latest obsession en nieuws

Al eerder schreef ik over mijn nieuwe verslaving, haken. Sinds ik de haaknaald heb herontdekt, is er geen houden meer aan en doe, leef, adem en droom ik alleen maar over wol, katoen en alles wat met haken te maken heeft. Soms word ik gewoon een beetje gek van mezelf ;).

Er is zoveel leuks in haak-land te vinden en ik loop over van de leuke ideeën en de wil-ik-ook-haken kriebels. Onder mijn bed staat het vol met wol en haakkatoen. Inmiddels heb ik al wat projecten af, ben ik met grote projecten bezig en startte ik vandaag weer wat nieuws. Ik zal het eens laten zien!

gehaakte onderzetters

Allereerst maakte ik bovenstaande simpele onderzettertjes en startte ik met mijn Granny-square deken. Bij deze deken haak je heel veel granny squares, die vervolgens weer aan elkaar gehaakt worden tot een grote deken. Deze deken is voor Evi, ware het niet dat die vooraf heel hard riep dat ze haar kamertje roze of paars wilde, maar op het moment supreme van stuccen zich bedacht en nu een kamer met blauwe accenten heeft.. Aangezien ze een roze bed heeft, haak ik de deken wel gewoon af. Ik ben nu over de helft en haak met Lana Grossa Cotone wat ik bij Wolplein kocht.

Read the rest of this entry »

Update: blog-blog-blog

Wat is het erg jammer dat het op het moment zo stil hier is want ik heb zoveel te vertellen. Er zijn zoveel leuke nieuwtjes op beauty-gebied, zoveel beauty-geheimen te vertellen en er liggen een hoop prachtige producten te wachten op een review.

Toch komt het er niet van. Blogdip? Is het doordat ik moet leren omgaan met mijn ‘nieuwe’ leefregels (het niet meer zitten) en een nieuwe routine moet vinden? Misschien omdat ik nog altijd niet weet hoe ik al dat moois moet gaan fotograferen? Of omdat mijn hoofd gewoon even niet naar bloggen staat en ik mijn oude hobby herontdekt heb?

 

Wat nu?

Mijn blog heb ik ruim 2,5 jaar met liefde en zorg opgebouwd tot wat het nu is en het zou zonde zijn om dat nu aan de wilgen te hangen. Dat ben ik dan ook écht niet van plan. Maar om niet steeds weer enthousiast te beginnen om vervolgens weer in een blogstilte te vervallen, ben ik nu aan het overdenken hoe ik het bloggen blijvend kan combineren met mijn lage energie-niveau, het niet kunnen zitten en de fotografie’problemen’.

De vraag is alleen, hoe? Feit is dat Marlevi blijft, dat sowieso. Noodzakelijkerwijs zullen er wat dingen veranderen maar ook heel veel zal (hopelijk) hetzelfde blijven. Ik zit vol ideeën die ik goed overdenk en langzaam uitwerk en het gaat steeds meer vorm krijgen. Hoe en wat het uiteindelijk zal worden, weet ik ook nog niet precies maar dat zullen we in het nieuwe jaar zien.

 

Read the rest of this entry »

Mijn doosje kleurpotloden

Onlangs schreef ik (in een forum) aan een mede EDS’er dat wij -ondanks onze beperkte mogelijkheden- niet alleen maar beperkt zijn en met veel dingen niet mee kunnen doen, maar dat we eigenlijk daardoor ook heel bevoorrecht zijn.

Als bedgebonden patiënte is mijn wereld maar klein. Door de ruimte en rust die dat geeft, kijk ik meer naar de details en heb ik meer aandacht voor de kleine dingen om me heen. Doordat ik mijn leven bewust moet invullen, kleur ik juist deze kleine dingen in het leven in. Kleine dingen waar menig mens in zijn haast voorbij zou rennen maar die ik in alle rust van dichtbij mag bekijken, overdenken en het bijzondere daarvan mag ervaren. Niet de grote maar juist die kleine dingen zijn zo waardevol. Geluk zit echt in kleine dingen.

Door mijn “kleurpotloden”-visie werd Martine Reesink (ook een EDS-patiënte) geraakt en heeft ze onderstaand gedicht geschreven. Een gedicht geïnspireerd door en geschreven voor mij! Hoe mooi is dat! Ik vind het erg bijzonder en wil het gedicht dan ook heel graag met jullie delen.

Read the rest of this entry »

Update – laptop kaduuk – dank je wel

Lieve allemaal, wederom is het superstil hier. Alles gaat goed met me, de proefrolstoel is deze week gebracht en jeminee, wat rijdt en zit ‘ie ontzettend fijn. In die paar dagen dat ik hem heb, mocht ik al de (positieve) gevolgen ervaren. Ik kan beter en langer zitten en hou meer energie over. Zo heb ik zelfs een hele avondmaaltijd aan tafel kunnen volhouden (normaal schuift Len de eettafel aan mijn bed zodat ik snel kan eten om daarna gelijk te liggen terwijl de anderen verder eten). Me soooo happy! Jammer genoeg moet ik hem volgende week terug inleveren, ongetwijfeld met pijn in mijn hart en tranen over mijn wangen. Maar ik hoop dat hij heel snel weer terug komt. Duimen jullie met me mee?

Helaas heeft mijn laptop het begeven. Al een tijdje deed hij raar, liep vast, viel plots uit of sloeg niets op (en was ik blogs kwijt). Nu heeft hij het definitief opgegeven. Op zich niet verwonderlijk, hij heeft 6 jaar lang -ieder uur van de dag- trouw dienst gedaan. Het beestje is op. Dit berichtje schrijf ik met de Ipad maar dat is geen succes. Typen op een touch toetsenbord, geen spraakherkenning, geen foto’s in kunnen voegen.. niet ideaal en alleen handig voor een klein berichtje als dit.

Hopelijk heb ik binnenkort een nieuwe laptop of pc aan bed, zodat ik weer kan bloggen. Tot die tijd zal ik nog even geduld moeten hebben. En dat is nou net niet mijn sterkste kant :).

Laat ik afsluiten met een huge dank-jullie-wel! Ik krijg hier, maar ook op Facebook, zoveel lieve berichtjes van jullie die me ontzettend blij maken en raken. Thanks lieve bezoeksters. Jullie betekenen stuk-voor-stuk veel voor me, meer dan je denkt.

Fijn weekend en tot snel!

essence trend edition “metal glam”

Naast de “Beauty Beats – Justin Bieber collectie” brengt essence in november nóg een trend edition uit!

Het najaar wordt metallic sprankelend met essence. In november en december 2013 creëer je indrukwekkende looks mét glamour factor, met de essence trend edition “metal glam”! In de aanloop naar de feestdagen kun je alvast lekker ‘over de top’ gaan en sprankelen met goud, zilver, brons, paars, abrikoos en groen – alles met een metallic effect. Bovendien biedt deze trend edition ware must-haves zoals de stick on eyeliner in dramatisch roze-goud en zilver, een blush met een verrassende metallic finish en stick on jewels die prachtig staan op de huid. Metallic is zo glamourous!

 

 

essence metal glam – eyeshadow

Platinum power! De hooggepigmenteerde metallic oogschaduwen in goud, paars, groen en brons geven een intense, stralende oogmake-up met sterallure!
Verkrijgbaar in 01 steel-ing the scene, 02 petal to the metal, 03 glamour girls en 04 golden eye.
Consumentenadviesprijs: € 2,59.essence metal glam oogschaduws

Read the rest of this entry »

Rolstoelen, ziekenhuis en wachten

Na mijn laatste bericht en update is het zo’n 2 weken stil geweest hier. Niet voor niets, ik had even geen zin en tijd in bloggen.

Zo’n 1 1/2 week geleden is Len geopereerd. Ik denk dat ik degene was die het meest zenuwachtig was voor de operatie. Het was raar, ‘normaal’ gezien ben ik degene die onder het mes gaat of onderzoeken krijgt en nu was het niet mijn beurt. Ik kon niets anders doen dan hopen en afwachten en dat vond ik stiekemweg best heel spannend. Maar alles is goed gegaan en na veel rust -narcose is toch altijd heftig en ook heeft hij best wat pijn gehad- is hij deze week weer aan het werk gegaan.

Al eerder heb ik verteld dat het met mijn jongste dochter lichamelijk niet zo goed gaat. Ook zij is gediagnosticeerd met Ehlers-Danlos en heeft behoorlijke klachten. Nu is ze bezig met een revalidatie-traject en alhoewel we het al tijden zagen aankomen, was het uiteindelijk toch best een heftig moment om van de artsen te horen dat het het beste voor haar is om een rolstoel te gaan gebruiken. (nog) Niet voor dagelijks gebruik maar voor de langere stukjes lopen of staan. Op het moment kan ze maximaal 10 minuten lopen en tja, dan kom je gewoon niet ver.

De beslissing is goed doordacht genomen en deze week hebben we een rolstoel voor haar opgehaald. Erg raar, emotioneel maar toch ook fijn, en zo ervaart ze het zelf ook. Ze is nog maar 8 en dat is zó jong. Maar ik wil mijn kind ook geen pijn zien lijden en de rolstoel levert haar weer vrijheid, energie en minder pijn op. De eerste keer in het openbaar weg was dan ook heel bijzonder en ik moest wel even slikken, maar toen we nadien zagen hoe vrolijk ze nog was (terwijl ze anders doodmoe en huilend van de pijn is), kwam al snel het gevoel van tevredenheid en berusting. We hebben de goede beslissing genomen. De paarse rolstoel hebben we opgefleurd met stickers op de beschermers en inmiddels zijn ook de spaken roze en krijgt ze nog een leuke hoes om de zitting. Helemaal Evi-proof :).

rolstoel evi

Gisteren ben ik naar het pijnteam in het academisch ziekenhuis geweest. Onze laatste hoop op minder pijn en wat meer belastbaarheid, meer kunnen zitten en minder in bed. Dat ik al een aantal behandelingen bij de pijnpoli in het streekziekenhuis heb gehad -daar zijn de mogelijkheden nu op, vandaar de stap naar het academisch ziekenhuis- verkleint de mogelijkheden. Bovendien, zo zei de arts, ben ik een erg complex en bijzonder geval. Maar dat wisten we al, dat wordt steeds gezegd.

Read the rest of this entry »

Welkom op Marlevi!
Je vindt hier alles over beauty, make-up, nail-art, fashion en meer. Ook schrijf ik over chronisch ziek zijn, handicap en alles wat daarbij komt kijken, en hier lees je meer over mij en hoe ik ineens rolstoelafhankelijk en bedlegerig werd.
Bijna iedere dag vind je hier een nieuw artikel. Kijk ook eens bij de reeds verschenen blogposts, je hoeft je niet te vervelen! Enjoy!

twitterbutton.nl

error: Content is protected !!