Archive for the ‘Beauty’ Category

Zomercollectie Kruidvat

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat het Kruidvat event plaatsvond, waarbij de nieuwe zomerproducten getoond werden. Helaas is het me niet eerder gelukt om je de nieuwe producten te laten zien en een kijkje bij het event te geven, wel liet ik je al enthousiast weten dat MUA bij Kruidvat verkocht gaat worden. Binnenkort laat ik je wat MUA-producten in een review zien en heb ik een leuke winactie in petto. Maar eerst nog even een terugblik naar het event.kruidvat event

De zomer was in huis gehaald! De locatie was erg leuk aangekleed en de producten werden op een leuke en speelse manier getoond.

Read the rest of this entry »

It was Christmas time

Het is alweer een maand geleden maar ik had beloofd om te laten zien wat ik droeg -zowel kleding als make-up- met de Kerstdagen. Helaas ben ik er (door de ziekenhuis-opname) niet eerder aan toegekomen. Bij deze, op verzoek, alsnog.
Ik vind het leuk om ons op deze dagen extra feestelijk te kleden, dan kan en mag het immers.

Kerstavond

Kerstavond hebben we thuis ‘gevierd’ door lekker te steengrillen met zijn vieren. De tafel werd aan mijn bed geschoven en we hebben heerlijk gegeten. Ik droeg het jurkje Lois van DressChic samen met mijn (toen nog) nieuwe Dolly Do‘s. Door de flitser verandert de kleur van de jurk en is het ineens heel anders dan het in werkelijkheid is. De paarse kleur van de Dolly Do’s is exact dezelfde kleur als het jurkje is, het matchte perfect.

kerstavondMijn make-up heb ik rustig gehouden. Uiteraard droeg ik wel foundation namelijk Studio Fix Fluid van MAC en wat blush. Mijn wenkbrauwen heb ik bijgetekend met LOOkX, lichtjes wat oogschaduw opgebracht en een laagje lipgloss op mijn lippen, beide van de essence Metal Glam.

Read the rest of this entry »

A Beautiful Body

Een paar weken geleden schreef ik over The 4th Trimester Bodies Project en vandaag wil ik je een soortgelijk project laten zien. De #awareness rondom dit onderwerp kan niet groot genoeg zijn.

Jade Beall startte het project A Beautiful Body en fotografeerde diverse vrouwen op hun kwetsbaarst. Naakt en met al haar onvolkomenheden. Met buikje, hangende borsten, striae, cellulitis. Vrouwelijk en misschien niet perfect maar wél mooi. Jade laat zien dat het schoonheidsideaal een illusie is en voor de meeste vrouwen niet haalbaar. Maar dat dat ook niet hoeft, ook zonder perfect te zijn of perfect te worden gemaakt door photoshop zijn we mooi. En mogen we trots zijn op onze lichamen.

 

 

Laten we het goede voorbeeld geven voor de onzekere generatie die na ons komt, alle meisjes die continu geconfronteerd worden met het ‘ideale’ lichaam. Laat hen zien dat je tevreden en comfy mag zijn met je eigen lichaam. We zijn niet perfect en hoeven niet perfect te zijn.

 

Sinterklaastip: Lekker badderen met roze schuimpjes of melkchocolade

Afgelopen weekend is Sinterklaas weer in ons kikkerlandje aangekomen. Ik vind het heerlijk en kan enorm genieten van de gezelligheid en de spanning eromheen. Om niet te vergeten al het lekkers dat de goedheiligman meebrengt. Pepernoten, gevuld speculaas, schuimpjes.. deze maand is niet zo heel erg goed voor de lijn.

DA springt handig in op de komst van de Sint en in de winkels is dan ook deze leuke limited edition te vinden. Helemaal in het teken van Sinterklaas, namelijk überschattige douche- en badschuim.DA roze schuimpjes melkchocolade douce en badDe douche- en badschuim is verkrijgbaar in een melkchocolade– en een roze schuimpjes-variant. De geuren zijn mierzoet maar als jij een schuimpjes-eter of chocolade-liefhebber bent, kun je je hart ophalen.

Read the rest of this entry »

The Body Shop – Honeymania producten

Onlangs heeft The Body Shop haar assortiment uitgebreid met de nieuwe Honey Mania producten. De collectie bestaat uit zeven producten, een Lip Balm, een vaste Zeep, Shower Gel, Body Butter, Body Scrub, Bubbel Bath Melt, en een Eau de Toilette. Ik ontving een aantal van deze producten, die ik in dit artikel laat zien.The Body Shop Honeymania

 

Honing is het geheime snoepje van Moeder Natuur en wordt alom geprezen vanwege de heerlijk zoete geur en smaak. Maar honing beschikt ook over natuurlijke  hydraterende eigenschappen die de huid voeden, glad en fluweelzacht maken. Onze rijke, hydraterende Community Fair Trade-honing komt uit het Ethiopische regenwoud. De honing wordt met de hand geoogst. Om er zeker van te zijn dat de honing, rijk aan voedingsstoffen, van uitzonderlijke eetbare kwaliteit is, oogsten we alleen de rijpste honingraten.

 

Read the rest of this entry »

The 4th Trimester Bodies Project

Onlangs liet Doutzen Kroes weten zich schuldig te voelen t.o.v. vrouwen die zich onzeker voelen over hun eigen lichaam. Doutzen gaf toe dat de foto’s zoals die in bladen geplaatst worden, meestal niet stroken met de werkelijkheid. Nagenoeg iedere foto wordt behoorlijk bewerkt om maar het ‘perfecte lichaam’ te laten zien. Het resultaat is meestal prachtig, maar het model op de foto lijkt niet eens meer op zichzelf.

Ook na een zwangerschap dienen we zo snel mogelijk terug ‘in shape’ te zijn. Alle zwangerschapspondjes (kilo’s!) moeten binnen 6 weken als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Het liefst willen moeten we allemaal een ‘Doutzen’ zijn. De druk van buitenaf is hoog.4th Trimester Bodies Project

Helaas is de realiteit heel anders. Het lichaam van een vrouw verandert veel tijdens en na de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Hoeveel je ook traint, dieet of wat je ook doet, je lichaam zal nooit meer hetzelfde worden als voor een zwangerschap. Maar is dat ook wel nodig? Mogen we niet gewoon tevreden zijn met ons ‘nieuwe’ lichaam?

Ashlee Wells Jackson is fotografe, moeder en oprichtster van het 4th Trimester Bodies Project, een project om bewustwording te creëren. In onderstaand filmpje vertelt ze meer over het project.

Read the rest of this entry »

Effectieve push-up voor je borsten

Door jaren van hormonen slikken én twee zwangerschappen zijn mijn borsten behoorlijk gegroeid. Op dit moment ben ik dan ook erg tevreden met het formaat van mijn borsten, maar helaas was het vroeger wel anders.

Sowieso duurde het al lang voordat mijn borsten gingen groeien en toen uiteindelijk gebeurde, waren ze ook snel uitgegroeid. Ik ben dan ook nooit heel tevreden geweest met mijn clubje, alhoewel ik er ook geen groot probleem van maakte. De grootte (of juist, het minimale) paste bij mijn lichaam maar diep van binnen had ik best de stille wens om wat grotere borsten te hebben. Maar helaas, vroeger waren de mogelijkheden daarvoor beperkt, eigenlijk alleen een borstvergroting en dat ging me dan weer te ver. Inmiddels hoeven we het niet meer zo rigoureus aan te pakken, kipfilets to the rescue!

bodyfashionstore push up pads

Om je borsten in een handomdraai -optisch- te vergroten, kun je protheses in je beha dragen. Beter bekend: kipfilets. Deze kipfilets zijn gevormde zakjes gevuld met siliconen (of ander materiaal) dat je in je beha legt/onder je borsten plaatst. Door de ronde vorm en het volume van deze pads worden de borsten omhooggeduwd en je beha voor een groot deel gevuld. Dit zorgt direct voor een optisch grotere boezem. Een goed alternatief voor een borstvergroting dus, als je niet zo goed bedeeld bent.

De siliconen pads zijn in verschillende merken, vormen en maten te krijgen. Ik mocht pads van het merk New Life Lady testen, welke te koop zijn bij de webshop Bodyfashionstore. Ik testte twee verschillende soorten en hieronder lees je mijn mening.

Read the rest of this entry »

Lekker slapen.. met een nieuw hoofdkussen van Energy+

Een goed  matras en hoofdkussen zijn erg belangrijk, een versleten matras kan zorgen voor veel pijn in je lichaam. Dit geldt ook voor kussens, een kussen dient je hoofd goed te ondersteunen maar ook te laten rusten. Bij een verkeerd kussen kun je erg last van je nek, schouders of hoofdpijn krijgen.

Sinds ik bedlegerig ben, maak ik gebruik van 2 bedden in huis. Overdag lig ik in een éénpersoons hoog/laag bed dat beneden in de serre staat en ‘s avonds slaap ik boven in ons 2-persoonsbed. Met een niet-zo-heel-erg-makkelijk lichaam is een goed matras en kussen bijna cruciaal voor de gesteldheid van en extra pijn in mijn lichaam. energy+ traagschuim hoofdkussenHet verschil in soort kussen en matras is voor mij goed meetbaar, zo heb ik beneden een anti-decubitus matras waarop ik geen pijn van het liggen krijg. Boven slaap ik op een versleten pocketveringmatras waardoor ik iedere nacht minimaal 2 keer wakker word door extra lig-pijn in mijn rug, heup of pijn aan mijn ribben. Misschien niet zo slim om de nacht op die matras door te brengen maar aangezien ik graag naast Len slaap en wakker word, neem ik de extra pijn maar voor lief. Als ik té veel pijn heb, slaap ik wel beneden maar gezellig is dat natuurlijk niet.

Vanwege de instabiliteit van mijn nek en de daarbij behorende (spannings)hoofdpijn en pijn aan mijn schouders, heb ik jaren geleden mijn ‘gewone’ kussen weggedaan en een soort van gezondheidskussen aangeschaft. Je weet wel, zo eentje met een rol die je nek steunt. Op zich een prima kussen, stukken beter dan wat ik eerst had en mijn hoofd- en nekpijntjes verminderden iets. Maar het lag niet in iedere houding prettig en was daarom, en door de nog aanwezige pijn, toch niet je-van-het.

Read the rest of this entry »

Ladyshapes: schaam je niet voor haar

Al eerder schreef ik over ontharen, de verschillende mogelijkheden en mijn hunkering naar altijd gladde benen.

Over het ontharen van de benen en de oksels wordt openlijk geschreven en gepraat. De schaamstreek daarentegen is een ander verhaal, daar heerst nog altijd een taboe op. Jammer want dit mag best bespreekbaar zijn, mits op een respectvolle manier. Ik moet eerlijk toegeven dat ik totaal niet van de krachtige drie-letter termen ben om de schaamstreek en vrouwelijke/mannelijke delen aan te duiden, ik voel me daar niet prettig bij en alhoewel het inmiddels toch algemeen geaccepteerde benamingen lijken te zijn, vind ik ze ook niet zo respectvol klinken. Maar dat terzijde.doos

Terug naar de schaamstreek en de laatste trends. Want alhoewel je het misschien niet zou verwachten, is die zone ook trendgevoelig. Was het in de hippie-tijd vooral puur natuur en wildgroei allover, later kwam daar langzaam verandering in. Het begon voorzichtig in de jaren ’90 door het wegscheren van de haartjes die uitpuilden uit het broekje. Hierna kwam het wat korter trimmen van de haartjes erbij, gevolgd dor het welbekende streepje. De laatste tijd is de brazilian wax enorm populair bij zowel mannen als vrouwen. De wax-bars schieten als paddenstoelen uit de grond om jouw schaamstreek effectief en langdurig glad en haarloos te waxen.

Inmiddels lijkt de brazilian trend wat op zijn retour en kiezen steeds meer vrouwen en mannen voor schaamhaar. Geen dikke bossen of oerwouden, maar een netjes getrimde en bijgeschoren schaamstreek. Gelukkig maar, persoonlijk vind ik dit ook veel vrouwelijker en sexier dan zo’n kale bedoening.

Goed geschoren betekent overigens niet dat het saai of truttig hoeft te zijn. Er zijn tools op de markt om jouw schaamhaar een speelse look te geven, namelijk de ladyshapes. De ladyshapes zijn handige sjablonen om het schaamhaar gemakkelijk in een goede (en leuke) vorm te scheren. Geen rommelig streepje of plukje haar maar strakke lijnen en vormen.

Read the rest of this entry »

Kruidvat douchefoam Blossom en bodylotion Sensitive

In april van dit jaar heeft Kruidvat een hoop producten aan haar ‘eigen merk’- assortiment toegevoegd en zo ook een douchefoam en bodylotion.

Kruidvat bodylotion en doucheschuim

Iedereen was razend nieuwsgierig naar deze producten en er volgde een ware overkill aan reviews. Ik besloot daarop om mijn review uit te stellen en pas nu te plaatsen, vandaar dat je er nu pas over leest.

 

Kruidvat foam douche Blossom

Kruidvat Doucheschuim Blossom geeft direct een rijkelijke hoeveelheid schuim en zorgt voor een unieke douche sensatie. Reinigt en verzorgt de huid op milde wijze en heeft een heerlijke bloemige geur.

Read the rest of this entry »

Welkom op Marlevi!
Je vindt hier alles over beauty, make-up, nail-art, fashion en meer. Ook schrijf ik over chronisch ziek zijn, handicap en alles wat daarbij komt kijken, en hier lees je meer over mij en hoe ik ineens rolstoelafhankelijk en bedlegerig werd.
Bijna iedere dag vind je hier een nieuw artikel. Kijk ook eens bij de reeds verschenen blogposts, je hoeft je niet te vervelen! Enjoy!

twitterbutton.nl

error: Content is protected !!