Weer wat projectjes af

Nu de rust in mijn lijf wat terug keert, lukt het me om weer wat bezig te zijn en haakprojectjes op te pakken. Inmiddels heb ik weer wat dingetjes af en die laat ik graag zien. Make-up en alles daaromheen, persberichten etc. zijn in deze vakantie-periode trouwens niet zo ‘actief’, dus op het moment weinig interessant nieuws daarover maar dat komt vanzelf wel weer.

Laat ik eerst de wat kleinere werkjes zien. Voor de meesters en juffen van de kinderen -ze hebben allebei een meester én een juf- wilden ze graag aan het eind van het jaar wat tastbaars geven. Geen snoep, bonbons o.i.d. maar een klein zelfgemaakt kadootje.

De juffen kregen toch wat lekkers maar niet eetbaars. We maakten voor ieder twee cupcakes. Ze vielen erg in de smaak :) .

cupcakes2

Voor de meesters kozen we voor een uiltje, zij zijn immers de ‘wijze uilen’ van school :) . Deze foto’s zijn van eerder gemaakte uiltjes maar zulke hebben we dus gegeven, natuurlijk bij alle kadootjes een lief handgeschreven briefje erbij.

uiltjesOverigens heb ik de kadootjes niet alleen gemaakt maar samen met de meiden. Zij hebben de snaveltjes, oogjes een mondjes gemaakt.

 

Al een tijd geleden, ergens in maart/april, ontstond het idee om een vriendschapsdeken voor de kinderen te maken. Ze zijn immers vaak ziek thuis en kruipen dan moe met een dekentje op de bank. Altijd pakten ze een saai fleece-deken en ineens bedachten we dat het wel erg leuk zou zijn om een vriendschapsdeken te maken van lapjes die door anderen gehaakt waren. Zo zou er een bont gekleurde deken vol liefde en vriendschap ontstaan, zodat de kinderen op de mindere momenten, de liefde van anderen zouden voelen.

Ik plaatste een oproep in een grote facebook haakgroep en mijn vriendin -en beheerster van een fb Weggeefhoek/groep- plaatste mijn oproep op haar weggeefgroep. Als gevolg daarvan ontstond een explosie van berichten en reacties en de lapjes stroomden binnen.

Wat een lieve mensen zijn er toch op de wereld! Als er iemand is die onze maatschappij nog egoïstisch durft te noemen.. niets is daarvan waar. Zoveel meelevende mensen die belangeloos lapjes haakten en naar ons brachten of opstuurden. Binnen een paar weken had ik meer dan genoeg lapjes om de dekens compleet te maken. Zelf haakte ik de namen van de meiden in reliëf, deze plaatste ik uiteindelijk bovenaan op de deken.

dekensklaar

Het aan elkaar haken van de lapjes was nog best een werk. Niet alle lapjes waren even groot en dus moest ik om sommigen een extra toer haken. De meisjes mochten zelf een rand om hun deken kiezen en Evi koos voor een rand van bloemetjes. Ik heb dus zo’n 236+ losse bloemetjes gehaakt :) .

We kregen zoveel lapjes opgestuurd dat ik lapjes over had en er nog een mooi kussen bij maakte (en toen nóg wat lapjes over hield).

kussenklaar

Maar het resultaat mag er zeker wezen, zowel de dekens als het kussen zijn erg leuk geworden en ik ben er erg trots op en mijn meiden ontzettend blij. De dekens worden dagelijks gebruikt en zeker op de slechte momenten, geven ze veel troost aan ze. Een hoop naastenliefde. Mooi hè?

Omdat ik nooit klaar ben met haken en steeds weer nieuwe projecten zie (en die ik echt niet kan weerstaan, hihi), hoef ik me voorlopig nog niet te vervelen. Ik heb nog wat projecten om af te maken en kan niet wachten om met nieuwe te beginnen. Heerlijk om de vakantie door te komen.

 

Wat ga jij in de vakantie doen? Ga je nog weg of blijf je thuis en geniet je van de Nederlandse zon?

13 Responses to “Weer wat projectjes af”

 • Wat schitterend die dekens en kussens, mooi om te zien hoe mensen jullie bijstaan <3
  En de uiltjes en cupcakes deden me glimlachen, schattig!

  Als je het nog niet kent zou je 's bij ravelry.com moeten lid worden (kost niks en veel patronen zijn ook gratis, het is een soort bieb en forum en notitieboek in een) ik haal daar als breier al mijn patronen vandaan, ik denk dat jij daar ook heel veel haakpatronen zult vinden die je bevallen!

 • Wat een prachtige dingen hebben jullie gemaakt, en wat ontzettend lief dat er zoveel mensen meegeholpen hebben aan de vriendschapsdekens, ze zijn schitterend geworden. Ik ben benieuwd wat je in de vakantie nog meer voor moois gaat maken.

  Wij gaan dit jaar voor het eerst in een paar jaar weer op vakantie, naar Oostenrijk. We moeten er nog wel even op wachten, we gaan pas begin september, maar ik kijk er al erg naar uit.

  Ik wens jou en je gezin een fijne vakantie, met hopelijk mooi weer!

 • cindy:

  allereerst wil ik je zeggen dat ze prachtig zijn geworden. en wat een werk al die bloemetjes. ik ben blij dat ook mijn oproep hiervoor zo veel lapjes heeft opgeleverd.
  ik wens je beide meiden heel veel plezier met de beide dekens…
  liefs van mij xxxxx

 • Els:

  Lieve Leontine,

  Een mooi, origineel idee om aan de meesters en juf te geven!

  Maar je idee over de vriendschapsdekentjes voor de kinderen was/is top!
  Ze zijn heel mooi geworden.
  Prachtig !
  Net als de kussens.

  Dat moet wel heerlijk aanvoelen,zoveel mensen die meewerkten aan zo’n prachtig,
  origineel dekentje.
  Geeft ze vast en zeker een beetje troost als ze eronder liggen.

  Ik stuur je binnenkort nog wel een mail of bel je eens,als dat past/kan?
  Heb je te veel te vertellen. 😉

  Hou je goed meid,geniet van de vakantie!

  Liefs,
  Els XXX

 • margriet:

  wat een mooie dekens en kussens. Fijn om te merken dat er zoveel mensen mee hebben geholpen. En de cadeautjes voor de leerkrachten zijn ook erg leuk.

 • Angela:

  Wat mooi zeg en wat een prachtige dekens. Het idee en de gedachte erachter vind ik heel mooi en wat hartverwarmend dat je zoveel hulp hebt gekregen, geweldig!

 • Superleuk! Mijn moeder is ook dol op haken en heeft een enorme sprei gemaakt voor mijn zusjes verjaardag. Ontzettend vrolijk :)

 • Wendy (B):

  Heel tof gedaan!
  Zou ik zelf ook wel willen!

Leave a Reply

Welkom op Marlevi!
Je vindt hier alles over beauty, make-up, nail-art, fashion en meer. Ook schrijf ik over chronisch ziek zijn, handicap en alles wat daarbij komt kijken, en hier lees je meer over mij en hoe ik ineens rolstoelafhankelijk en bedlegerig werd.
Bijna iedere dag vind je hier een nieuw artikel. Kijk ook eens bij de reeds verschenen blogposts, je hoeft je niet te vervelen! Enjoy!

twitterbutton.nl

error: Content is protected !!