Over mij

Ik ben Leontine, eigenaresse van Marlevi, 36 jaar en 16 jaar samen met de liefste, leukste, zorgzaamste man en mijn soulmate Len. We zijn 11 jaar getrouwd en ouders van 2 dochters, waarvan de oudste 11 is en de jongste bijna 9 jaar is. Zowel ik als beide dochters zijn gediagnosticeerd met Ehlers-Danlos.

Wij wonen al 15 jaar in een leuk klein dorpje in Brabant. Ons huis, waar we de nodige aanpassingen hebben verricht om hier te kunnen blijven wonen, nadat ik in 2005 van het een op het andere moment rolstoelafhankelijk en bedlegerig ben geworden. Hoe dat precies gekomen is, staat uitgebreid op dit blog beschreven (lees vanaf hier). Wil je mijn verhaal kort maar krachtig lezen, lees dan dit artikel met mijn verhaal in VIVA.

Zoals ik al schreef, ben ik bedlegerig en rolstoelafhankelijk. Ik word dagelijks geholpen door thuiszorg en mantelzorg en ook mijn maatje en hulphond Handsome staat altijd voor me klaar. Mijn leefruimte beslaat zo ongeveer 2 vierkante meter waar ik de dag (en nacht) op doorbreng. De spaarzame momenten dat ik uit bed ben worden ingevuld door douchen, aankleden en medische bezoeken. Als ik in de week geen ziekenhuis, revalidatie-centrum of andere medische afspraken heb gehad, ga ik in het weekend even naar buiten in mijn elektrische kantelrolstoel. Mee met boodschappen doen of op visite -voor maximaal een uurtje-, daarna moet ik weer liggen. Wat langer weg betekent meerdere hersteldagen van pijn en moeheid maar dat heb ik er graag voor over. Soms, zeker niet te vaak, is het goed om even met je gevoel te denken i.p.v. met je verstand.

De mogelijkheden op bed zijn erg beperkt, maar ik weet me meestal toch goed te vermaken. Ik lees en blog graag en haak veel. Het web is voor mij mijn buitenwereld, mijn mogelijkheid tot contacten onderhouden en nieuwe vriendschappen te sluiten, blogs te lezen, cursussen te volgen en daarnaast ben ik af en toe te vinden op twitter en actief op facebook. Ik ben gek op alles wat maar met beauty te maken heeft en daar besteed ik veel aandacht aan, waarom lees je hier.

You tube heeft oneindig veel leuke filmpjes die ik graag mag kijken en de blogs die ik volg, lees ik met veel plezier. Omdat er over Ehlers-Danlos en ernstige bekkenproblemen weinig online te vinden was, begon het in 2011 te kriebelen om zelf een blog te beginnen en mijn verhaal te vertellen, over hoe het is gekomen dat ik lichamelijk ben geworden zoals ik nu ben en wat (medisch gezien) nog op de planning staat. Verder schrijf ik over mijn grote passie, beauty, make-up en alles wat daarmee te maken heeft. Ook wil ik laten zien hoe het is om te leven met een chronisch zieke of beperking , wat daarbij komt kijken, hoe je te maken krijgt met alle bureaucratie en regeltjes en waar je zoal tegenaan loopt (of in mijn geval, rolt).

Ik ben enorm blij met iedere bezoeker die op mijn site komt en leest en ik zal mijn bezoekers ten alle tijden waarderen en respecteren (maar andersom verwacht ik dat natuurlijk ook). Alle reacties lees ik met veel plezier dus schroom niet om jouw reactie onder een blogpost te plaatsen.

Je kunt mij ook volgen op Twitter en via Bloglovin, en je kunt hier contact met me opnemen.

 

Veel leesplezier!

Welkom op Marlevi!
Je vindt hier alles over beauty, make-up, nail-art, fashion en meer. Ook schrijf ik over chronisch ziek zijn, handicap en alles wat daarbij komt kijken, en hier lees je meer over mij en hoe ik ineens rolstoelafhankelijk en bedlegerig werd.
Bijna iedere dag vind je hier een nieuw artikel. Kijk ook eens bij de reeds verschenen blogposts, je hoeft je niet te vervelen! Enjoy!

twitterbutton.nl

error: Content is protected !!